Sanne Vermaas werkt als gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten in Praktijk Med Lev

Sanne Vermaas werd geraakt toen ze een film maakte voor stichting Omgaan met Pesten. Ze zag kinderen steeds sociaal sterker worden, alleen al doordat ze even in de spotlights stonden. “Dat vond ik zo mooi om te zien, daar wilde ik onderdeel van zijn. Daarom heb ik besloten zelf trainer te worden.”

 

Iets is pesten als iemand het als pesten ervaart.”

“Ik heb wel iemand gepest, weet ik nu. Er was een buurmeisje waar we nooit mee wilden spelen. M’n moeder zei er wel wat van, maar we vonden haar gewoon niet zo leuk. Dat meisje heeft zich ongetwijfeld buitengesloten gevoeld.

Was dat pesten? Ik heb geleerd dat iets pesten is als iemand het als pesten ervaart. Daarom is het zo waardevol om kinderen bewust te maken van hun rol en aandeel bij pesten.”

De oplossing voor pesten is soms simpel en moeilijk tegelijk.”

“Het is bizar hoeveel mensen met pesten te maken hebben, ook in mijn omgeving. Terwijl de oplossing soms zo simpel is. Zoals een jongetje in mijn stagegroep, die werd flink gepest. De trainer vertelde als hij iets niet leuk vond, hij dan weg kon lopen. Zo eenvoudig, maar hij had het gewoon nooit bedacht. Hij moest het zelfs echt oefenen in een rollenspel.

Dat het soms zo simpel kan zijn en tegelijk zo moeilijk, dat raakt me.“