Praktijk Med Lev is gesloten – contact nodig? 06-10856141

Sta Sterk training

In de Sta Sterk training vergroten kinderen en jongeren hun sociale weerbaarheid. Ze leren hun grenzen aan te geven, hun lichaamstaal effectief te gebruiken en op een goede manier om hulp te vragen. Hierdoor reageren kinderen effectiever op pestgedrag en verkleinen ze het risico om gepest te worden.

Inhoud van Sta Sterk

De Sta Sterk lessen zijn praktisch en afwisselend. We houden rollenspellen, oefenen gesprekken en kinderen leren te ontspannen. Zo doen ze nieuwe vaardigheden op om verbaal en digitaal pesten tegen te gaan. De training helpt hen voor zichzelf op te komen en positiever in het leven te staan. Na de les krijgen kinderen opdrachten mee om thuis te oefenen. Ook zijn er twee ouderavonden waar ouders en verzorgers leren hoe ze hun kind kunnen helpen als het nodig is.

Het resultaat: kinderen kunnen in lastige situaties positief en zelfverzekerd reageren. Na de training voelen ze zich sterker en gelukkiger.

Indeling van de training

  • Tijdens het intakegesprek stellen we persoonlijke leerdoelen op (kinderen en ouders/verzorgers)
  • 5 tot 10 lessen van 75 minuten (alleen de kinderen)
  • 2 ouderavonden: één bij de start en één halverwege de training

Kinderen kunnen individueel deelnemen of in een groep van 4 tot 6 kinderen. De groepstraining bestaat uit 10 lessen. Bij de individuele training zijn 5 tot 8 lessen voldoende.

Sta Sterk training is een erkend anti-pestprogramma

De Sta Sterk training is sinds 2013 opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut. In 2015 werd dit anti-pestprogramma door het Ministerie van OCW betiteld als kansrijk. Meer informatie vind je op www.nji.nl.


Aanmelden of meer informatie

Neem voor informatie over kosten, inhoud en aanmelden contact met mij op via 06-10856141 of praktijkmedlev@gmail.com.