Praktijk Med Lev is gesloten – contact nodig? 06-10856141

Workshop Omgaan met Pesten

Je bent leraar, begeleider of een professional die met kinderen werkt. Dat is niet zomaar een baan. Je bent betrokken, gunt kinderen het beste en werkt vanuit je hart. De workshop Omgaan met Pesten geeft je extra kennis en zelfverzekerdheid om kinderen goed te kunnen helpen. Je herkent de signalen en weet hoe je pesten voorkomt en aanpakt.

Doel van Omgaan met Pesten

Pesten is een hardnekkig probleem waar ook de omgeving veel last van heeft. Dat geldt onverminderd voor de professionals die met kinderen werken. Leerkrachten, intern begeleiders, schoolmaatschappelijk werkers, mensen zoals jij. Je merkt het aan de sfeer in de groep. De ouders die dagelijks hun beklag doen. En de kinderen die je gebukt gaan onder de gevolgen van pesten.

In de workshop Omgaan met Pesten maken we een einde aan dit gevoel van machteloosheid. We kijken naar de rol en invloed die je als professional hebt. En ik geef je handvatten om het gedrag en de groepsdynamiek bij kinderen positief te kunnen beïnvloeden.

Voor wie de workshop is

Deze workshop is voor professionals die met kinderen werken in het basis- en voortgezet onderwijs. Leerkrachten, docenten, mentoren, intern begeleiders, remedial teachers, schoolmaatschappelijk werkers. De workshop is ook nuttig voor directieleden en anderen uit het onderwijs.

Inhoud van de workshop

Een workshop is altijd op maat. In overleg bepalen we de inhoud, waarbij we kijken naar de vragen en problemen die spelen. Workshops zijn voor een deel theoretisch maar vooral praktisch van aard. We werken met presentaties, opdrachten, discussies, rollenspellen en casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • De oorzaken en gevolgen van pesten
  • Pesten voorkomen en groepsdynamiek
  • Adequaat handelen bij pesten
  • Gesprekstechnieken met kinderen en ouders

Praktische informatie

Vaak wordt de workshop ingedeeld in twee (dag)delen van ongeveer 3 uur. De eerste dag besteden we aandacht aan de theorie, opdrachten en discussies. Dag twee is praktisch met casussen, rollenspellen en gesprekstechnieken. De inhoud en indeling stem ik af op je wensen. En natuurlijk kom ik naar de gewenste locatie.


Aanmelden of meer informatie

Neem voor informatie over kosten, inhoud en aanmelden contact met mij op via 06-10856141 of praktijkmedlev@gmail.com.